In de pers

Untitled

De Stichting Vrienden van Pieter Pauw heeft een substantiële bijdrage ontvangen van de Stichting Durf!. Stichting Durf! is opgericht in Oktober 2010 door vijf enthousiaste leden van de W.S.V. Ceres. De Stichting is destijds opgericht met als doel iets te betekenen voor de stad Wageningen en daarom steunen de leden met hun acties verschillende goede doelen in Wageningen en omstreken.

De Stichting VPP heeft als nieuw doel voor dit jaar gekozen voor een ‘braintrainer’ voor de cliënten. Woensdag 20 Januari 2016 kwamen de vertegenwoordigers van de Stichting Durf! naar het verpleeghuis aan de Costerweg om de cheque aan het bestuur van de VPP te overhandigen.  Een groep enthousiaste dames van Durf! liet zich uitgebreid informeren over de doelen en activiteiten van de Stichting VPP, voordat er overgegaan werd tot de officiële overdracht. Het bestuur van VPP sprak haar waardering uit voor de inzet van de Stichting Durf! en de onverwacht grote opbrengst, ongeveer een kwart van het totaal benodigde bedrag.

Jildau Kleine Staarman, Ruth van de Velde, Julie-Anne Brouwer, Liselotte Verheij, Suzan Bruggink, Marieke de Jong en Rosa Swart een de bestuursleden Han Verweij en Hans Bosman. Foto Adriana Hulsmann VPP.

Persbericht 2014  Fondsverwerving Braintrainer

Stichting Vrienden van Pieter Pauw gaat voor de braintrainer
IMGP9653
Na de succesvolle afronding van de projecten duofiets (2013) en mobiel kookeiland  heeft de vriendenstichting onlangs een start gemaakt met het project braintrainer voor de clienten van verpleeghuis Pieter Pauw in Wageningen. Met dit uitdagende computerprogramma worden de hersenen  op een speelse en creatieve manier gestimuleerd, waardoor je mentaal (en fysiek) langer actief en fit blijft. Juist mensen met dementie hebben veel baat bij dit wetenschappelijk verantwoorde programma. 

Op de wintermarkt van 22 november jl. zorgde het rad van fortuin al voor een bescheiden opbrengst van € 257, waarmee de barometer nu in totaal op € 1257,- staat. In totaal is ca € 5000,- nodig voor de aanschaf. Spontane giften voor dit bijzondere project zijn natuurlijk van harte welkom, en kunnen worden overgemaakt op rekening NL94 INGB 0692886206 t.n.v. de stichting Vrienden van Pieter Pauw onder vermelding van ‘het trefwoord ‘braintrainer’.

Inzet van jong enthousiast talent

Inzet van jong enthousiast talent

Hoog en Laag 1 Oktober 2013
Overdracht duofiets aan bewoners Pieter Pauw op internationale ouderendag

01-10-2013 13:16
 LEZERSNIEUWS Door: adriana hulsmann VPP

Dinsdag 1 oktober op internationale ouderendag heeft de Stichting Vrienden van Pieter Pauw de door haar aangeschafte duofiets officieel overgedragen aan de directie en de bewoners van het verpleeghuis Pieter Pauw aan de Costerweg in Wageningen. De fiets werd naar binnen gereden door de heer Borsboom bewoner van het Pieter Pauw samen met Jose van Vliet voorzitter van de Raad van Bestuur bij de Stichting Vilente. Borsboom bleek een doorgewinterde fietser te zijn die in rap tempo de duofiets door de ballonnenpilaren (ter beschikking gesteld door ’t Masker uit Wageningen), de feestzaal binnenreed. De bewoners genoten van de koffie en cake en zongen tijdens het binnenrijden uit volle borst mee met de pianist die bekende liedjes als: ‘ik heb m’n wagen vol geladen’ en ‘spring maar achterop’ speelde. Een geslaagde start van de ouderendag.
De duofiets is vorig jaar bij elkaar gesprokkeld door de Stichting Vrienden van Pieter Pauw en wordt al volop gebruikt door de bewoners en de dagverpleging. De Stichting is ondertussen al bezig met het volgende project ‘een mobiel kookeiland’. Meer informatie over de Stichting en haar projecten is te vinden op de website.

http://www.vriendenvanpieterpauw.nl.

De heer Borsboom en Jose van Vliet rijden de fiets de feestzaal in

De heer Borsboom en Jose van Vliet rijden de fiets de feestzaal in

Stad Wageningen Februari 2013untitled

New Picture (9)

DeVeluwepost van 7 september 2012 de Molenmarkt

IMGP3571

Han en Hans op de VPP kraam Molenmarkt 2012

IMGP3666

Wethouder Efdée trekt de winnende lootjes

IMGP3564

Een duofiets zonder hulpmotor