’n Ommetje

Screen Shot 2018-07-26 at 10.57.07
Ontwerp Siobhan Seija Cunningham

Het 2018 project van de Stichting is genaamd ’n Ommetje en heeft tot doel om bewoners die niet (veel) meer buiten komen een belevingservaring te geven. Dit gaan we uitwerken via een aankleding van de galerij(en) en mogelijk een deel van de tuin. Hierover wordt nog overleg gevoerd met het bestuur. Een deel van de aankleding kan ook via ‘urban art’ zoals door een plaatselijke 3D-street-art kunstenares gemaakt wordt. Vooralsnog is eerst overleg binnen het Pieter Pauw nodig en zal een kostenbegroting gemaakt worden.

 

 

Koelvitrine

Dan werkt de koelvitrine ineens niet meer naar behoren, Tja wat doe je dan. Gelukkig zijn er de Vrienden van Pieter Pauw die uitkomst kunnen bieden. De koelvitrine is namelijk een essentieel onderdeel van het cafe in het verzorgingstehuis. Menig bewoner en bezoeker geniet regelmatig van een vers en gekoeld gebakje. In 2017 heeft de Stichting VPP geld bijeen gespaard om een nieuwe koelvitrine aan te schaffen. Deze werd in Juni 2017 overhandigd aan Mw. Greetje Smid coördinator welzijn en activering. Iedereen kan nu weer lekker en veilig smullen.

De overhandiging van de koelvitrine aan Mw. Greetje Smid

 

Tovertafel

De Stichting is voornemens in 2017 fondsen te verwerven om een bijdrage te leveren aan de aanschaf van een zogenaamde ‘Tovertafel’. Een tovertafel is vrij prijzig vandaar dat de Stichting slechts een bijdrage zal kunnen leveren.

Volgens de aanbieders van tovertafels zijn deze speciaal ontwikkeld voor mensen in de midden- tot late fasen van dementie. De tovertafel stimuleert mensen op een leuke manier om meer te bewegen en draagt op een positieve manier bij aan de interactie tussen mensen. Interactie kan plaatsvinden tussen leden van de doelgroep, maar ook met familieleden en verzorgend personeel of vrijwilligers. Wat is een tovertafel? De specificaties noemen een kastje dat boven een tafel aan het plafond gemonteerd wordt en diverse onderdelen bevat zoals een beamer, infrarood sensoren, een luidspreker en een processor. Dit geheel zorgt voor kleurrijke projecties op de tafel, projecties die reageren op hand- en armbewegingen. De bewoners spelen met de projecties en het licht en zullen veel plezier beleven aan de activiteiten, waarbij stimulatie en beweging voorop staat.

Zie ook het youtube filmpje van Active Cues voor een leuke illustratie: https://www.youtube.com/watch?v=Uia5KF_P0lQ

Braintrainer

Vrienden Pieter Pauw overhandigen braintrainer

Begin Juni konden de vrienden van Pieter Pauw de bij elkaar gespaarde braintrainer officieel overdragen aan de bewoners van het Vilente verzorgingstehuis aan de Costerweg in Wageningen. De braintrainer werd in ontvangst genomen door Lorissa Vermeer, vrijwilligerscoördinator van Vilente.

De braintrainer is een spelcomputer met touchscreen en is speciaal ontwikkeld voor senioren die actief het geheugen willen trainen en kan ook gebruikt worden door mensen met beginnende dementie. Met de computer kunnen quizspelletjes gespeeld worden met meerkeuzen antwoorden maar ook ander spellen als memory. Sociale interactie wordt gestimuleerd door samen met familie foto’s te bekijken of een familiealbum te maken.

De vrienden hebben twee jaar lang acties georganiseerd om de benodigde 4000 euro bij elkaar te sparen. Een belangrijk deel van dit bedrag werd geleverd door de studentenstichting Durf! en door het Nationale Ouderenfonds. In 2015 en in 2016 stonden de vrienden op de Wageningse Molenmarkt en verkochten ze koekjes gebakken door het Rijn IJssel college (de Bakkersschool). Een andere activiteit was het Rad van Fortuin met prijzen die gratis ter beschikking werden gesteld door verschillende Wageningse ondernemers.

Foto’s Lorissa Vermeer

STICHTING DURF! OVERHANDIGT CHEQUE AAN VRIENDEN VAN PIETER PAUW

De Stichting Vrienden van Pieter Pauw heeft een substantiële bijdrage ontvangen van de Stichting Durf!. Stichting Durf! is opgericht in Oktober 2010 door vijf enthousiaste leden van de W.S.V. Ceres. De Stichting is destijds opgericht met als doel iets te betekenen voor de stad Wageningen en daarom steunen de leden met hun acties verschillende goede doelen in Wageningen en omstreken.

De Stichting VPP heeft als nieuw doel voor dit jaar gekozen voor een ‘braintrainer’ voor de cliënten. Woensdag 20 Januari 2016 kwamen de vertegenwoordigers van de Stichting Durf! naar het verpleeghuis aan de Costerweg om de cheque aan het bestuur van de VPP te overhandigen.  Een groep enthousiaste dames van Durf! liet zich uitgebreid informeren over de doelen en activiteiten van de Stichting VPP, voordat er overgegaan werd tot de officiële overdracht. Het bestuur van VPP sprak haar waardering uit voor de inzet van de Stichting Durf! en de onverwacht grote opbrengst, ongeveer een kwart van het totaal benodigde bedrag.

IMGP5373.JPG

Stichting Durf! Jildau Kleine Staarman, Ruth van de Velde, Julie-Anne Brouwer, Liselotte Verheij, Suzan Bruggink, Marieke de Jong en Rosa Swart (niet allen aanwezig) en de bestuursleden Han Verweij en Hans Bosman. Foto Adriana Hulsmann VPP.

In September stonden de Vrienden Pieter Pauw weer op de molenmarkt. Deze keer met brainkoekjes gemaakt door de Vakschool RijnIJssel in Wageningen (de Bakkersschool). De verkoop van de koekjes heeft meer dan driehonderd euro opgebracht. Het bedrag dat overblijft na aftrek van de kosten (nog niet helemaal bekend) komt ten goede aan het bedrag dat we sparen voor de braintrainer. Op de kraam was ook een demonstratie van de braintrainer.

IMGP8919

Molenmarkt 2014

IMGP8921

De kraam van de VPP

IMGP8931

De koekjes van de RijnIJssel Vakschool waren snel uitverkocht

De Stichting Vrienden van Pieter Pauw heeft het doel voor 2014-2015 vastgesteld. We gaan sparen en acties uitvoeren om het aankoopbedrag voor een braintrainer bij elkaar te krijgen. Binnenkort meer informatie op deze pagina. We staan zeker weer met een stand op de Molenmarkt in September 2014.

ontwerp siobhanseija

ontwerp siobhanseija

Mobiel kookeiland

Via de Stichting Vilente is een financiële bijdrage binnengekomen voor het Mobiele Kookeiland. Het bestuur van de stichting Vrienden van Pieter Pauw is verheugd over deze bijdrage van het CoöperatiefondsRabobank Vallei en Rijn. 029

 

 

 

 

 

Mobiel kookeiland

Mobiel kookeiland

Het doel voor het jaar 2013-2014 is de aanschaf van een mobiel kookeiland. Dit kookeiland maakt het mogelijk om af en toe ter plekke een warme maaltijd te bereiden in een van de woningen. Dit gebeurt bij toerbeurt in de verschillende woningen. Het voordeel van het kookeiland is dat de bewoners door de kookgeuren herinnerd worden aan vroegere tijden en de reuk gestimuleerd word. Wat is buiten het eten van een vers bereide maaltijd lekkerder dan het van te voren opsnuiven van de heerlijke kookgeuren?

Flyer nieuwe actie mobiel kookeiland 2013-2014

Flyer nieuwe actie mobiel kookeiland 2013-2014 (ontwerp siobhanseija)

Een mobiel kookeiland kost ongeveer 6.000 Euro en de Vrienden van de Stichting Pieter Pauw willen proberen dit bedrag medio 2014 bij elkaar te hebben.

Het doel voor 2012-1013 De Duofiets

De Duofiets is besteld

Het laatste nieuws over de 2012-2013 actie is dat het de Vrienden van het Pieter Pauw er samen met plaatselijke organisaties en individuele Wageningers in geslaagd is het beoogde de bedrag voor de duofiets bijeen te brengen. De fiets is in bestelling en zal naar verwachting deze zomer al in Wageningen rondrijden. De VPP willen iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft van harte danken. We hopen op net zoveel response bij onze volgende actie: het mobiele kookeiland.

Voor het jaar 2012-2013 hebben we ons als Stichting het doel gesteld om geld bijeen te brengen voor een elektrisch aangedreven duofiets. Met deze fiets kunnen bewoners samen met een familielid of een vrijwilliger van het Pieter Pauw in de buitenlucht fietsen. Als dat nodig is kan de fiets ook binnen in het gebouw gebruikt worden. De fiets is duur, hij kost rond de 7000 €. Maar we hebben met de eerste activiteiten al een groot deel van dit bedrag binnen gehaald. Het streven is de fiets in het voorjaar aan te schaffen zodat de bewoners er nog deze komende zomer buiten van kunnen genieten.

Wij houden jullie op de hoogte van de activiteiten en de stand van de financiën tot het moment waarop we dit doel bereikt hebben.

Benefiet Dansfeest Springusintheair Maart 2013

Het dansfeest heeft plaats gevonden en heeft ondanks het wel zeer koude weer 700 Euro opgeleverd voor de duofiets. We zijn de Stichting Olrik en medewerkers heel veel dank verschuldigd. Goed werk en het was een leuk dansfeest. Hieronder een kleine impressie.

Springusintheair dansfeest 2013

Springusintheair dansfeest 2013

IMGP4760

De sfeer komt er al aardig in @Ceres

IMGP4803

Joke Bloem creatieve ondersteuning VPP

IMGP4817

Camille Josje en Siobhan Seija flyer ontwerpsters VPP

De Stichting Olrik organiseert elk jaar een dansfeest voor een goed doel. Deze keer wordt het dansfeest “Spring’sintheair” georganiseerd om extra sponsorgeld te verzamelen voor de duofiets voor de bewoners van het Pieter Pauw.

Link naar event op facebook  http://www.facebook.com/events/520680404629753/

Het dansfeest is op zaterdag 16 maart 2013 bij WSV Ceres en begint om 9 uur ’s avonds en duurt tot half twee. Je kunt toegangskaartjes aan de zaal kopen of van te voren bestellen bij info@stichtingolrik.nl. De kaartjes kosten 10 euro per persoon en de gehele opbrengst gaat naar onze duofiets. Wat kun je verwachten op het feest; wel dansen en uit je dak gaan bij de muziek van D.J. Monika en bij de band The Beatclub. Daarnaast zijn er mooie prijzen te winnen bij het Rad van Fortuin.

flyer-1

zie ook: www.stichtingolrik.nl

Bouwbedrijf Kreeft logo siteolrik3