Activiteiten

Hier vind je meer informatie over en verslagen van de verschillende activiteiten waarbij we namens de Vrienden van Pieter Pauw aanwezig zijn.

Ondersteuning en activiteiten in Coronatijden 2020-2021

Aanschaf stokparasolsjohn-cameron-7P6vyh7qO68-unsplash
Ook de bewoners van het Pieter Pauw genieten graag van het mooie weer en het verpozen in de buitenruimtes rond het gebouw. Omdat het bij felle zon snel erg heet kan worden op de binnenplaatsen was er behoefte aan  stokparasols. In overleg met het bestuur is besloten tot de aanschaf van drie grote parasols. De stichting VPP heeft hier het geld voor beschikbaar gesteld. Dat wordt genieten van de zomer, buiten maar niet in de felle zon. 

Foto John Cameron on Unsplash

 

Ten tijde van de Coronacrisis hebben onze bewoners te maken met een situatie waarin ze geen bezoek van buitenaf mogen ontvangen. Dat is extra moeilijk voor deze toch al kwetsbare groep. De Vrienden van Pieter Pauw hebben daarom besloten om in de tweede periode van sociale isolatie extra geld ter beschikking te stellen. De Stichting stelt voor de maand april een bedrag van 750 euro beschikbaar om elk van de vier weken iets extra’s te organiseren. Het bestuur en het personeel van het Pieter Pauw kunnen zelf beslissen welke activiteit in welke week georganiseerd wordt. Gedacht wordt aan extra muziekvoorstelling, frietmiddag, een ijstraktatie en extra plantjes voor de binnentuin. We hopen hiermee een kleine bijdrage te kunnen leveren aan het leefgenot in moeilijke tijden. Ingrid, Dicky, Greetje en Adriana.

Project 2018: ’n Ommetje

Het 2018 project van de Stichting is bekend en genaamd: ’n Ommetje! Lees hier meer over dit project. Het bestuur van VPP is in overleg met het management van het Pieter Pauw over de nadere invulling van het project.

Molenmarkt 2018

De Molenmarkt 2018 heeft na aftrek van de kosten voor de huur van de kraam honderd euro opgeleverd. Een mooi resultaat dat bereikt is dankzij de bijdrage van vele Wageningse bedrijven en organisaties. De stichting is daarvoor dank verschuldigd aan:

Ilonna Bongers, Movie W, Junushoff, Ankie Grijssen (kunstenares uit Renkum), Intersport Winners, de Chip shop, computer center, de natuurslager Keijzer & van Santen, de GIJ, de Hema, Heeren van de wijn, Bagels & Beans, Columbus, Keurslagerij Elings, de Windt en vele anderen.

IMG_0994

IMG_0984

IMG_0983

IMG_0978Op zaterdag 8 September staan de vrienden weer op de Molenmarkt. Dit jaar heeft de markt als thema ‘daar bij die molen’. Op dit moment worden verschillende bedrijven en instellingen in onze stad benaderd om mooie prijzen ter beschikking te stellen voor de tombola. Wij rekenen als vanouds op onze vertrouwde maar ook op nieuwe ondernemers om een steentje bij te dragen. Meestal lukt dat goed omdat veel Wageningse ondernemers ons een warm hart toedragen. In 2018 proberen we fondsen te verwerven om de directe omgeving binnen het Pieter Pauw een aankleding te geven die de bewoners de indruk geven buiten te wandelen. Het project heet ’n Ommetje. Hieronder enige voorbeelden van hoe dat er uit zou kunnen gaan zien.

De prijzen tot nu toe
Verschillende ondernemers hebben al prijzen aangeleverd of toegezegd voor de Molenmarkt. Hieronder een kleine selectie tot nu toe:

Junushoff Wageningen twee vrijkaartjes voor de voorstelling van Paul de Leeuw  Vette Pech op 30 November Screen Shot 2018-07-24 at 20.27.03

Ilonne Bongers een gesigneerd exemplaar van haar boekje ‘Outdoor Wageningen’Screen Shot 2018-07-24 at 20.28.40
Copyright foto De Gelderlander

Filmhuis Movie W twee vrijkaartjes voor voorstellingen naar keuzeScreen Shot 2018-07-24 at 20.29.38

Molenmarkt 2017
UITSLAG VAN HET TOVERBALLEN RAADSPEL

Het aantal toverballen in de pot was exact 803. Een persoon heeft dit goed geraden en een aantal mensen zat er dichtbij. U hoort z.s.m. of u een prijs gewonnen heeft. Deze wordt thuisbezorgd.

Op 9 September van dit jaar staan we weer op de jaarlijkse Molenmarkt. Naast het verstrekken van informatie over de Stichting en haar werkzaamheden, hebben we een iets bedacht om een bijdrage te kunnen leveren aan de tovertafel. Het is een raadspel geworden, waarbij volwassenen en kinderen een gok kunnen doen en mooie prijzen kunnen winnen.

PRIJZEN VOOR DE MOLENMARKT  ZIJN TER BESCHIKKING GESTELD DOOR
DA Drogist Wageningen bon en product

Restaurant H41 fles wijn
Cafe Onder de Linden lunchbon
Boekhandel Kniphorst kinderboek
HEMA Wageningen knutsel dozen en Jip en Janneke spullen (koffertje met inhoud)
Heren van de Wijn fles wijn
GIJ ijzerwaren 
Theater Junushoff
Heerenstraattheater
Winners
Print and More

 • Twee mooie bidons van GIJ (de Gelderse IJzerhandel) uit de Bergstraat

IMG_4310

 • Twee vrijkaartjes aangeboden door theater Junushoff aan het Plantsoen. De vrijkaartjes zijn voor de familievoorstelling het Huis van Jip en Janneke op zondagmiddag 12 November a.s.

img5354_27


Wintermarkt 2016 26 November van 11.00 tot 16.00 uur
Op zaterdag 26 November is er weer de gezellige wintermarkt met vele stalletjes.  De Vrienden zijn natuurlijk ook weer aanwezig met de tombola ook wel het rad van fortuin genoemd. De vrienden zijn op dit moment druk bezig met het organiseren van de prijzen voor de tombola. Hiervoor benaderen we organisaties en bedrijven in Wageningen en omstreken. Tot nu toe hebben we al een paar mooie toezeggingen zoals vrijkaartjes (twee dus u kunt samen gaan) gedoneerd door onze schouwburg Theater Junushoff voor de voorstellingen: BINT op donderdag 8 December en voor WIEN BLEIBT WIEN op zondag 8 Januari. Daarnaast heeft de Renkumse kunstenares Ankie Grijsen  eigen werk ter beschikking gesteld genaamd ‘Zonsondergang Veerweg’.  Ons lokale filmhuis MovieW stelt wederom een aantal vrijkaartjes ter beschikking.  Een prachtgelegenheid om dit pareltje van onze stad eens te bezoeken: http://www.moview.nl. 

2016-11-08-16-57-51-1

2016-11-08-16-52-56

Twee originele werken -foto op canvas 80/120 cm- van Ankie Grijsen uit Renkum getiteld Zonsondergang 1 en 2 Veerweg Wageningen. www.ankie.nl 

screen-shot-2016-11-07-at-16-03-47

screen-shot-2016-11-07-at-16-03-04

screen-shot-2016-11-07-at-16-24-52

Er zullen nog veel andere mooie prijzen komen, dus een reden temeer om aanwezig te zijn op de wintermarkt. De opbrengst van de lotenverkoop komt voor de volledige 100% ten goede aan ons doel: de bewoners van het verzorgingstehuis.

Stichting Vrienden van Pieter Pauw aanwezig op de 2016 Molenmarkt
De Molenmarkt 2016 staat weer voor de deur. Zaterdag 10 September zal ook de Stichting Vrienden van Pieter Pauw zoals vanouds weer aanwezig zijn met een stand. Ieder jaar geeft de Stichting VPP informatie over haar werkzaamheden en over het lopende project voor de inwoners van het verzorgingstehuis aan de Costerweg. Na succesvolle projecten als de duofiets, mobiele kookeilanden en de braintrainer is dit jaar gekozen voor de aanschaf van een nieuwe koelvitrine voor het bewoners- en bezoekersafé. Volgens de traditie wordt ook dit jaar weer samengewerkt met het Rijn IJssel college. Iedereen die een steentje bij wil dragen of meer informatie wil over de Stichting is welkom van 10 tot 17.00 hr. 

Een nieuw project is zojuist van start gegaan op verzoek van het personeel en de vrijwilligers van het tehuis. Het gaat om de vervanging van de veelgebruikte maar sterk verouderde koelvitrine naast het cafe. Deze vitrine wordt gebruikt om gebak te koelen en ten toon te spreiden en is dringend aan vervanging toe. De vrienden gaan voor dit doel actie ondernemen op de komende Molenmarkt op 10 September 2016.

Ondertussen is de braintrainer overhandigd aan Vilente. Maar de vrienden hebben meer gedaan. Naast de braintrainer en de accordeon, hebben we financieel bijgedragen aan verschillende activiteiten om het leven van de bewoners zoveel mogelijk te veraangenamen. Dit varieert van het opknappen van ruimten in en om de woningen zoals het aanbrengen van voordeurstickers en het aankleden van de gangen. Een wat groter project was de aankoop van het informatiescherm in de ontvangsthal waarop de activiteiten aangekondigd worden.

Stand van zaken zomer 2016
Na een gedegen evaluatie heeft het bestuur van de Stichting besloten een andere koers te gaan varen. Tot nu toe (met inbegrip van de braintrainer) hebben we ons steeds gericht op ‘grote’ projecten als de duofiets, kookeilanden en dergelijke. Door de bezuinigen blijkt er in toenemende mate behoefte te zijn aan minder ambitieuze zaken die dichter bij de bewoners staan en waar meer bewoners van kunnen genieten. Voorbeelden hiervan zijn het opknappen van de woningen en muzikale activiteiten. Begin van dit jaar heeft de Stichting daarom geld ter beschikking gesteld om een nieuwe accordeon aan te schaffen. Hieronder een foto van de overdracht van de accordeon. We zijn ervan overtuigd dat veel bewoners van deze aankoop zullen gaan genieten. 

Het aanbieden van de accordeon

20160229_164023Bestuur VPP Han, Ingrid, Adriana, Hans

Wintermarkt 2015

Alhoewel het minder druk was op de wintermarkt dan vorig jaar heeft de stichting dankzij de bezoekers, de Wageningse ondernemers en de vrijwilligers 250 euro opgehaald met het rad van fortuin. Allen heel veel dank. Hieronder een impressie van de markt, waaronder enkele enthousiaste winnaars.

IMGP5074

WIN TWEE VRIJKAARTJES VOOR DEZE VOORSTELLING HET MEISJE MET HET RODE HAAR OF VOOR DE VOORSTELLING VAN DOLF JANSEN

bf87fe69-4967-4bca-9328-0fe7f15cf829
Zaterdag 28 November 2015 is de jaarlijkse wintermarkt bij het Pieter Pauw met vele kramen en activiteiten. De vrienden zullen ook dit jaar een tombola met mooie prijzen organiseren. Voor een klein bedrag koopt u lootjes waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de bewoners van het Pieter Pauw. De Wageningse middenstand is benaderd en  veel ondernemers hebben  een bijdrage geleverd. We hebben veel  mooie prijzen gekregen. Om een indruk te krijgen van de prijzen die u kunt winnen, we hebben:

 • 2 vrijkaartjes van Movie W (Wilhelminaweg),  
 • 2 vrijkaartjes van schouwburg de Junushof voor ‘het meisje met het rode haar’ 
 • 2 vrijkaartjes voor de voorstelling van Dolf Jansen,
 • een gesigneerde foto van de Renkumse kunstenares Ankie Grijsen,
 • inbreng van GIJ ijzerhandel oa een broodrooster en kaarsen
 • een boek van Antiquariaat den Beschte,
 • boeken van Carleen van den Anker,
 • een tas en een prullenbak van de banners van 750 jaar stad van de Gemeente Wageningen
 • en vele andere prijzen.

Komt allen naar deze gezellige bijeenkomst en maak kans op een mooie prijs. De wintermarkt is van 11 tot 4 uur.

Molenmarkt 2015
In September van dit jaar waren de vrienden weer present op de jaarlijkse Molenmarkt. Naast het verstrekken van informatie over de Stichting en haar werkzaamheden werden opnieuw koekjes verkocht om extra fondsen te genereren. De koekjes werden gebakken door het Rijn IJssel college (de Bakkersschool). De totale opbrengst was 75 euro. 

Hieronder een impressie van de Molenmarkt

IMGP4676

Kraam VPP

IMGP4677

Ingrid en Han

Koekjesverkoop

Koekjesverkoop

IMGP4684

Adriana VPP

IMGP4714

Ingrid VPP

IMGP4715

Han VPP

High Tea 2015
Vilente nodigt u van harte uit voor de Vilente High Tea op zondag 25 Januari 2015 tussen 15.30 en 17.30 aan de Costerweeg in Wageningen. Vilente organiseert deze High Tea alweer voor de vijfde keer, een lustrum dus. 
De opbrengst gaat naar een Braintrainer voor de bewoners. Neem zoveel mogelijk mensen mee, hoe meer mensen hoe gezelliger. De toegangskaarten kosten minimaal 10 Euro per persoon. U kunt zich bij de receptie aanmelden.High-Tea

Wintermarkt 2014

Rad van fortuin met enthousiaste medewerkers

Onze spreekstalmeester

Onze spreekstalmeester


Op zaterdag 22 November was er weer een wintermarkt bij Pieter Pauw. De Vrienden hebben een tombola met mooie prijzen georganiseerd. Mede door de inzet van vooral de jonge garde was het een groot succes en hebben we ongeveer 250 euro opgehaald. 

IMGP9086

Peertjes van de boom uit eigen tuin om te stoven en appels voor verse appelsap

IMGP9076

Mozaiek leggen ontspannend en mooi resultaat

IMGP9082

Kettingzaag Art

Burendag 2014
Zaterdag 27September was er weer een gezellige burendag bij het Pieter Pauw aan de Costerweg. Op de goedbezochte dag waren veel activiteiten om aan deel te nemen of gewoon van te genieten. Creatievelingen konden meedoen aan onder andere kleien, zingen  en mozaiek leggen. Genoten kon worden van ter plekke bereide perensap, koffie en thee en het gezang van de kettingzaag, die gelukkig buiten stond.

Molenmarkt 2014
De Vrienden van Pieter Pauw kijken vooruit en zijn al druk bezig met het ontwikkelen van ideeën voor de komende Molenmarkt in September. We zullen zeker weer aanwezig zijn op de vanouds drukbezochte markt om via een nieuwe actie meer bekendheid te geven aan het werk van de Stichting en tegelijkertijd extra geld in te zamelen voor ons nieuwe project.

De binnentuin van het Pieter Pauw op de schop
Onlangs is de binnentuin van Pieter Pauw voorzien van frisse nieuwe beplanting. Deze door bewoners, bezoekers en personeel zeer gewaardeerde facelift is  mogelijk gemaakt door de medewerking van tuincentrum ‘de Oude Tol’ uit Wageningen. Daarbij is dankbaar gebruik gemaakt van het deskundige advies van het tuincentrum waar door planten gekozen zijn die in de vrij warme omgeving goed gedijen.

Een opfrisbeurt was  hard nodig, want de oude planten hadden het inmiddels bijna allemaal begeven en het tuintje lag er de laatste tijd wat troosteloos bij. Omdat er ook gratis een waterslang met haspel ter beschikking is gesteld kan Wouter, onze vrijwilliger voor de binnentuin, de planten nu veel gemakkelijker van water voorzien dan voorheen, toen hij eindeloos met emmertjes water heen en weer moest sjouwen.

Net voor Pasen kon het werk worden afgerond zodat bewoners en familie elkaar nu weer kunnen treffen in een sfeervolle binnentuin. De stichting Vrienden van Pieter Pauw bedankt het tuincentrum van harte voor hun bijdrage aan dit ‘groene visitekaartje’ van Pieter Pauw. Op deze manier wordt goed zichtbaar dat het wel en wee van de bewoners van Pieter Pauw ook Wageningse ondernemers aan het hart gaat. Goed voorbeeld doet goed volgen dus wie is de volgende?

High Tea bij Pieter Pauw
Op zondag 2 Februari was een High Tea georganiseerd voor bewoners en familie/vrienden. Veertig personen hadden zich aangemeld voor deze gezellige bijeenkomst. Het werden er meer dan zestig. Even was er paniek omdat op zo’n grote deelname niet gerekend was. Maar snel werden tafels en stoelen opgezet in de hal en zelfs in het café. En binnen een mum van tijd zat iedereen te genieten van de groentesoep, sauzijnenbroodje, thee en veel zoete versnaperingen. Door de grote toeloop konden we ook op een mooie opbrengst voor de Stichting rekenen van meer dan zeshonderd euro. De vrienden van Pieter Pauw waren evenals de vele vrijwilligers van de partij. Tip voor de volgende High Tea naast sauzijnenbroodjes ook meer vegetarische hartigheden.

Volle bak bij de HIgh Tea

Volle bak bij de High Tea

Vele vrijwilligers aan de slag

Vele vrijwilligers aan de slag

Genoeg te smikkelen

Genoeg te smikkelen

De trekking van de winnende loten

De trekking van de winnende loten

Werkplan voor 2014
De stichting Vrienden van Pieter Pauw richt zich in 2014 op het realiseren van de volgende twee projecten door middel van acties en donaties:

1. De aanschaf van een (tweede) mobiel kookeiland voor de bewoners, zodat er regelmatig door vrijwilligers op de woning gekookt kan worden, waarbij het koken van traditionele en geurige maaltijden als erwtensoep en hutspot centraal staat.
2. Het creëren van een stiltecentrum waar bewoners en hun familie zich terug kunnen trekken voor reflectie en/of gebed.

Jaarlijks wordt door de stichting ook een financiële bijdrage geleverd aan de visiteclowns, de viering van 5-mei, en wordt de maandelijkse bloemenvoorraad ter beschikking gesteld voor het bloemschikken door bewoners.

Daarnaast wordt in 2014 een extra inspanning geleverd om het aantal donaties en giften van particulieren en bedrijven in het Wageningse te vergroten om daarmee de financiële armslag van de stichting stabiel te houden.

Privédonatie elektrische wok
Geheel onverwacht werd ons tijdens de Molenmarkt 2013 door een gulle geefster een elektrische wok aangeboden. De wok was overbodig geworden en was vrijwel niet gebruikt. De gulle gift van de eigenaresse die niet met naam genoemd wil worden komt niet in plaats van het mobiele kookeiland omdat er zonder afzuigkap niet mee in de woningen gekookt kan worden. Tijdens evenementen kan er wel voedsel mee bereidt worden. Heel veel dank voor deze donatie.

Elektrische wok anonieme gift

Elektrische wok anonieme gift

Overdracht duofiets
Op 1 oktober 2013 wordt de duofiets officieel overgedragen aan de bewoners van het Pieter Pauw. Om elf uur vindt de overdracht plaats. Iedereen is welkom en de koffie en taart staan klaar. De pers wordt uitgenodigd en we hopen op een mooie verslaggeving ter ondersteuning van onze nieuwe projecten.

Herfstmarkt 2013
Op zaterdag 12 oktober is de jaarlijkse herfstmarkt bij Pieter Pauw. Op deze altijd gezellige markt zijn diverse activiteiten, waaronder een rad van fortuin met mooie prijzen. De opbrengst van het rad van fortuin gaat naar het mobiele kookeiland.

Molenmarkt 2013

Han en Hans aan het verkopen

Han en Hans aan het verkopen

Vorige week stonden wij met een stand op een natte maar desondanks sfeervolle Molenmarkt.

Wij zijn “de Stichting Vrienden van Pieter Pauw “. Deze Stichting zet zich in voor  de “extra’s” voor het Verpleeghuis Pieter Pauw. Vorig jaar was dat o.a. een elektrisch aangedreven duofiets. Hiervan wordt inmiddels al volop gebruik gemaakt.

Het doel van dit jaar is een “mobiel kookeiland”.  De bedrijvigheid en de geur die het bereiden van eten met zich meebrengen stimuleert onder andere de eetlust en dragen bij tot een huiselijke sfeer. Het koken op de afdelingen wordt  door alle bewoners zo gewaardeerd dat we inmiddels sparen voor de aanschaf van een tweede mobiel kookeiland.

Hiervoor  verkochten we stukjes Gotlands Pannkaka en pollepels met het recept eraan. Dit heeft een positief saldo van € 250,00 opgebracht en natuurlijk ook naamsbekendheid en last but not least ook een mooie gift nl. een verrijdbare electrische wok.

De bakkersafdeling van Rijn IJssel Vakschool heeft het recept eerst uitgeprobeerd en vervolgens 250 stukjes Pannkaka gebakken. Ook het verpakkingsmateriaal en de servetten werden bijgeleverd. De mensen vonden het erg lekker en aan het einde van de dag waren we dan ook helemaal uitverkocht. Namens de Stichting Vrienden van Pieter Pauw heel hartelijk dank voor de medewerking.

We prijzen ons gelukkig zo’n meedenkende en gerenommeerde Vakschool als buur te hebben.

Namens het Bestuur van de Stichting Vrienden van Pieter Pauw

Ingrid Luitse

IMGP5826

250 stukken Pannkaka

VPP altijd vol enthousiasme

VPP altijd vol enthousiasme

 

Radio Meborah interviewt VPP

Radio Meborah interviewt VPP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s