Braintrainer

Vrienden Pieter Pauw overhandigen braintrainer

Begin Juni konden de vrienden van Pieter Pauw de bij elkaar gespaarde braintrainer officieel overdragen aan de bewoners van het Vilente verzorgingstehuis aan de Costerweg in Wageningen. De braintrainer werd in ontvangst genomen door Lorissa Vermeer, vrijwilligerscoördinator van Vilente.

De braintrainer is een spelcomputer met touchscreen en is speciaal ontwikkeld voor senioren die actief het geheugen willen trainen en kan ook gebruikt worden door mensen met beginnende dementie. Met de computer kunnen quizspelletjes gespeeld worden met meerkeuzen antwoorden maar ook ander spellen als memory. Sociale interactie wordt gestimuleerd door samen met familie foto’s te bekijken of een familiealbum te maken.

De vrienden hebben twee jaar lang acties georganiseerd om de benodigde 4000 euro bij elkaar te sparen. Een belangrijk deel van dit bedrag werd geleverd door de studentenstichting Durf! en door het Nationale Ouderenfonds. In 2015 en in 2016 stonden de vrienden op de Wageningse Molenmarkt en verkochten ze koekjes gebakken door het Rijn IJssel college (de Bakkersschool). Een andere activiteit was het Rad van Fortuin met prijzen die gratis ter beschikking werden gesteld door verschillende Wageningse ondernemers.

Foto’s Lorissa Vermeer

STICHTING DURF! OVERHANDIGT CHEQUE AAN VRIENDEN VAN PIETER PAUW

De Stichting Vrienden van Pieter Pauw heeft een substantiële bijdrage ontvangen van de Stichting Durf!. Stichting Durf! is opgericht in Oktober 2010 door vijf enthousiaste leden van de W.S.V. Ceres. De Stichting is destijds opgericht met als doel iets te betekenen voor de stad Wageningen en daarom steunen de leden met hun acties verschillende goede doelen in Wageningen en omstreken.

De Stichting VPP heeft als nieuw doel voor dit jaar gekozen voor een ‘braintrainer’ voor de cliënten. Woensdag 20 Januari 2016 kwamen de vertegenwoordigers van de Stichting Durf! naar het verpleeghuis aan de Costerweg om de cheque aan het bestuur van de VPP te overhandigen.  Een groep enthousiaste dames van Durf! liet zich uitgebreid informeren over de doelen en activiteiten van de Stichting VPP, voordat er overgegaan werd tot de officiële overdracht. Het bestuur van VPP sprak haar waardering uit voor de inzet van de Stichting Durf! en de onverwacht grote opbrengst, ongeveer een kwart van het totaal benodigde bedrag.

IMGP5373.JPG

Stichting Durf! Jildau Kleine Staarman, Ruth van de Velde, Julie-Anne Brouwer, Liselotte Verheij, Suzan Bruggink, Marieke de Jong en Rosa Swart (niet allen aanwezig) en de bestuursleden Han Verweij en Hans Bosman. Foto Adriana Hulsmann VPP.

In September stonden de Vrienden Pieter Pauw weer op de molenmarkt. Deze keer met brainkoekjes gemaakt door de Vakschool RijnIJssel in Wageningen (de Bakkersschool). De verkoop van de koekjes heeft meer dan driehonderd euro opgebracht. Het bedrag dat overblijft na aftrek van de kosten (nog niet helemaal bekend) komt ten goede aan het bedrag dat we sparen voor de braintrainer. Op de kraam was ook een demonstratie van de braintrainer.

IMGP8919

Molenmarkt 2014

IMGP8921

De kraam van de VPP

IMGP8931

De koekjes van de RijnIJssel Vakschool waren snel uitverkocht

De Stichting Vrienden van Pieter Pauw heeft het doel voor 2014-2015 vastgesteld. We gaan sparen en acties uitvoeren om het aankoopbedrag voor een braintrainer bij elkaar te krijgen. Binnenkort meer informatie op deze pagina. We staan zeker weer met een stand op de Molenmarkt in September 2014.

ontwerp siobhanseija

ontwerp siobhanseija

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s